Unikt armbandsur från Ronneby nominerat till Svenska Designpriset

I Ronneby i Blekinge driver Subhi Aldabbagh, som är tredje generationens urmakare, sitt eget urmakeri. Men drömmen om att designa och tillverka ett eget armbandsur fanns länge där – något som en dag blev verklighet. Idag är klockan nominerad till Svenska Designpriset i kategorin ”Identitet – Produktdesign”.

Att det var urmakare Subhi Aldabbagh ville bli visste han tidigt, eftersom både hans farfar, pappa och farbror var urmakare. De jobbade med flera stora klockmärken och brann för hantverket, vilket inspirerade Subhi.

Idag är han stolt att kunna titulera sig tredje generationens urmakare, och driver sedan 2013 sitt eget urmakeri i en av Sveriges vackraste parker Brunnsparken i Ronneby. Men Subhi ville ta hantverket till ännu en nivå – att designa och tillverka ett eget armbandsur.

– Jag drömde om att ta den yrkesmässiga traditionen och kunskapen ett steg vidare, genom att skapa en klocka jag själv ville bära, som inte är ”slit-och-släng” och som kan gå vidare i generationer, till både barn och barnbarn, berättar Subhi.

Vägen till CONSTANTLY
Subhis ambitioner var skyhöga. En kreativ process påbörjades och vägen mot ett armbandsur som svarar upp mot både hans egna och konsumenternas krav hade börjat. Målet var att skapa en klocka med samma höga kvalitet som urverken från Schweiz, och med en design med inspiration från ”Sveriges trädgård” Blekinge och Ronneby där klockan tillverkas.

– Jag började se klockor på ett nytt sätt, inte bara som en urmakare utan som designer och tillverkare. Jag kunde knappt tänka på något annat än hur klockan skulle se ut, och vad den skulle heta. Visionen var att namnet skulle avspegla min ambition att skapa en klocka med hög kvalitet och en tidlös design som håller i generationer, och till slut kom jag på det – CONSTANTLY.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *